3bsauna.eu archyvo nuotr.

Kalbant apie mobilių pirčių pasirinkimą, ypač svarbu išskirti jų kategorijas, nes daugelis žmonių mano, kad mobilumas reiškia lengvą perkėlimą iš vienos vietos į kitą. Vis dėlto, viskas yra kiek kitaip, nes tą mobilumą reikėtų išskirti į dvi kategorijas: pirtis ant ratų ir pastatomus pirčių modelius. Tad, apie šias kategorijas ir kalbame žemiau.

Pirtys ant ratų – pat mobiliausias pasirinkimas

Pirtys ant ratų yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori pramogauti vis skirtingose vietose. Šios pirtys sumontuotos ant specialios priekabos, todėl jas galima lengvai perkelti į bet kurią norimą vietą – prie ežero, į sodybą, miško aikštelę ar netgi į savo kiemo kampelį.

Dydžių ir komplektacijų įvairovė:

Tokios pirtys ant ratų gali būti įvairių dydžių ir komplektacijų, tad tikrai rasite sau tinkamiausią variantą. Kompaktiškesnės puikiai tiks individualiam naudojimui ar nedidelei draugų kompanijai, o erdvesnės pirtys su poilsio zonomis leis komfortiškai atsipalaiduoti net ir didesnei grupei.

Papildomos funkcijos ir įranga:

Be standartinės pirties įrangos, tokios kaip krosnis, garų generatorius ir suoliukai, šios pirtys gali turėti ir įvairių papildomų funkcijų. Pavyzdžiui, kai kurios komplektuojamos su kubilais, dušo kabinomis, poilsio zonomis su minkštais baldais, terasa ar netgi mini virtuvėle.

Privalumai:

  • Mobilumas: Galite lengvai perkelti pirtį į bet kurią norimą vietą.
  • Paprastas montavimas ir priežiūra: Pirtys ant ratų yra paruoštos naudojimui iš karto, o jų priežiūra nereikalauja daug pastangų.
  • Platus pasirinkimas: Galite rinktis iš įvairių dydžių, modelių (pavyzdžiui, „Pirtis-bačka) komplektacijų ir kainų kategorijų.
  • Universalumas: Jos tinka ne tik poilsiui, bet ir įvairiems renginiams, tokiems kaip gimtadieniai, vestuvės ar įmonių vakarėliai.

Trūkumai:

  • Kaina: Jos gali kainuoti brangiau nei stacionarios pirtys.
  • Ribotas dydis: Dėl priekabos dydžio, jos yra mažesnės už stacionarias pirtis.
  • Reikalingas automobilis su priekaba: Norint pervežti pirtį, reikia turėti automobilį su priekaba.

Renkantis pirtį ant ratų, reikėtų atsižvelgti į:

  • Savo poreikius: Kiek dažnai planuojate ja naudotis? Kiek žmonių vienu metu joje bus?
  • Biudžetą: Kainos gali skirtis priklausomai nuo dydžio, komplektacijos ir gamintojo.
  • Vietos, kur bus naudojama pirtis, specifiką: Ar turite pakankamai vietos priekabai pastatyti? Ar yra patogus privažiavimas?

Pirtys ant ratų – tai puikus būdas mėgautis pirties teikiamais malonumais bet kur ir bet kada. Pasirinkę tinkamą modelį, galėsite sukurti savo asmeninę poilsio oazę ir atsipalaiduoti gamtos apsuptyje.

Stacionarios mobiliosios pirtys – sunkiau perkeliamos

Stacionarios mobiliosios pirtys yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori patogios ir ilgalaikės pirties savo kieme, tačiau neturi galimybių ar noro statyti stacionarios pirties (nuolatinės). Mobilios pirtys yra pastatomos ant žemės ir nereikalauja specialaus leidimo, tad jas galima įrengti greitai ir paprastai. Trumpai tariant, jos vadinamos mobiliosiomis dėl to, kad esant poreikiui, ją galima išardyti ir perkelti į kitą vietą. Žinoma, tam reikės daug laiko ir pastangų.

Medžiagų įvairovė:

Stacionarios mobiliosios pirtys gali būti pagamintos iš įvairių medžiagų, turinčių skirtingus privalumus ir trūkumus:

  • Mediena: Klasikinis ir ekologiškas pasirinkimas. Medinės pirtys pasižymi natūralumu, ilgaamžiškumu ir puikiomis šilumos izoliacinėmis savybėmis. Tačiau jos reikalauja daugiau priežiūros nei kitų tipų pirtys.
  • Metalas: Patvarus ir atsparus atmosferos poveikiui pasirinkimas. Metalinės pirtys greitai įkaista ir atvėstą, tačiau gali būti jautresnės kondensato susidarymui.
  • Plastikas: Lengvas ir nebrangus pasirinkimas. Plastikinės pirtys nereikalauja daug priežiūros, tačiau ne tokios ilgaamžės kaip tos, kurios pagamintos iš kokybiškesnių medžiagų.

Dydžiai ir komplektacija:

Stacionarios mobiliosios pirtys gali būti įvairių dydžių ir komplektacijų, tad galėsite rasti sau tinkamiausią variantą. Galite rinktis iš kompaktiškų modelių vienam ar dviem žmonėms, iki erdvių su poilsio zonomis, terasomis ir kitomis papildomomis funkcijomis.

Privalumai:

  • Patogumas: Stacionarios mobiliosios pirtys yra paruoštos naudojimui iš karto.
  • Paprastas montavimas: Nereikalauja specialaus leidimo ar sudėtingo montavimo proceso.
  • Ilgaamžiškumas: Pagamintos iš kokybiškų medžiagų, stacionarios mobiliosios pirtys gali tarnauti ilgai.
  • Estetika: Gali būti įvairių dizainų ir spalvų, tad puikiai įsilies į jūsų kiemo aplinką.

Trūkumai:

  • Kaina: Stacionarios mobiliosios pirtys gali kainuoti brangiau.
  • Mobilumas: Jų negalima perkelti į kitą vietą taip paprastai – tenka išmontuoti visą karkasą ir specialia technika pergabenti į kitą vietą.
  • Reikalingas pamatas: Reikalingas tvirtas ir lygus pamatas pirčiai pastatyti.

Stacionarios mobiliosios pirtys – tai puikus būdas sukurti savo asmeninę atpalaidavimo erdvę kieme ir mėgautis pirties teikiamais malonumais bet kada.

Prieš perkant pirtį, atlikite tyrimą, palyginkite skirtingus modelius ir gamintojus, taip pat atsižvelkite į savo biudžetą ir poreikius. Nepamirškite, kad pirtis – tai ilgalaikė investicija, kuri teiks džiaugsmą daugelį metų.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: