Ar kada nors pagalvojote, kaip elgtųsi personažai iš garsių klasikinių paveikslų XXI a. moderniosios muzikos festivalyje? Vengrijos foto-žurnalistas Marton Nemenyi, įgyvendino šią idėją. Naujausioje komiškoje parodoje, menininkas panaudojo žinomų klasikinių paveikslų personažus, perkeldamas juos į nuotraukas, kurios buvo įamžintos moderniosios muzikos festivalyje.

Marton Nemenyi sukūrė šiuos skaitmeninius koliažus iš nuotraukų, kurie buvo įamžinti „Sziget“ muzikos festivalyje, Budapešto mieste. Apie savo parodos idėją, Marton Nemenyi  kalbėjo:  „Aš įsivaizdavau Moną Lizą stovinčią muzikos festivalio scenoje, Eženo Delakruo nutapyto paveikslo „Laisvė“  personažą smarkiai purtantį savo galvą, Rubeną Andromedą pradedantį įsijausti į festivalio atmosferą ir žymiausią pasaulyje „Amerikietiškos gotikos“ porą klausiančią britų alternatyvaus roko grupės „Artic Monkeys“ dainų“ . Martono nuomone, tai yra „fine-art“ – vizualinis menas.

Kiekviena dviejų nuotraukų kadro istorija yra gudriai sugalvota, suliejant klasikinių paveikslų personažus su originalios nuotraukos natūraliu apšvietimu taip, kad nuotrauką atrodytų kuo tikroviškesnė. Renesanso, modernistiniai ir impresionistiniai personažai vaizduojami taip, lyg jie būtų patys įamžinti „Sziget“ festivalio nuotraukose, sukurdami išskirtinę istorija, pavyzdžiui, kai kurie klasikiniai personažai atrodo taip, kaip įsijautę festivalio lankytojai: guli nuogi ant žolės arba šėlsta festivalio metu.

Daugiau Martono Nemenyio darbų galite pamatyti svetainėje, kurioje klasikinių paveikslų personažai yra vaizduojami baruose ir miesto gatvėse.

9

8

3

Vengrų foto-žurnalistas Marton Nemenyi naudojo „Photoshop“ programą, įterpdamas įžymiausius klasikinių paveikslų personažus tarp eilinių festivalio lankytojų.

1

2

Skaitmeniniai koliažai buvo sukurti perkeliant paveikslų personažus į nuotraukas, kurios buvo įamžintos šių metų „Sziget“ muzikos festivalyje, Budapešte.

7

4

5

Renesanso, modernistiniai ir impresionistiniai personažai vaizduojami taip, tarsi jie būtų įamžinti šiose nuotraukose kartu su festivalio klausytojų minia.

10

6
11

Taip pat skaitykite: Naujam gyvenimui laiko mašina prikelti įspūdingi portretai [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: