Marius Plečkaitis © KaunoZinios.lt nuotr.

„Grill London“  vardą linksniuojame (kiek tik jį įmanoma linksniuoti) jau ne vienerius, ne dvejus ir ne penkerius metus. Proveržį grill maisto srityje padaręs restoranas kas gerą pusmetį atveriantis naujos vietos duris ir ten suburiantis bei išlaikantis pastovią klientūrą, bando paneigti susiformavusį įspūdį, esą tinklinis restoranas privalo nusileisti kokybe, yra sustabarėjęs ir geba augti tik kiekybiškai. Lankomės naujausiame, tik ką atidarytame,  „Grill London“  restorane – Kauno LEZ‘e, Biruliškėse.

Šioje vietoje, berods pirmojoje iš tinklo, norint užsirezervuoti stalelį, nereikia mokėti užstato. Restorane yra net 120 sėdimų vietų, nors, čia lankantis, atrodo, kad tų vietų – net mažoka. Ko norėti – juk čia vienas Kauno pramonės širdies skilvelių – jo dideybė LEZ‘as. Ko jau ko, bet darbuotojų, taigi tuo pačiu ir valgytojų, čia netrūksta, ir, matyt, jų skaičius tik didės.

Taigi londoniečiai su sprendimu čia įsikurti turėtų neprašauti. Aišku, egzistuoja Karmėlava su savo savita maisto pasiūla, bet ji dar už keletos kilometrų. Kam save ir savo laisvą laiką gerbiančiam hispteriui, Hella fabriko linijos meistrui, sėsti į geltonąjį VW Beatle, jei gali pasišvilpaudamas ir apie vakarinį (žinoma nealkoholinį) kraftinį aliuką besvajodamas prasieiti pėsčiomis iki naujai suręsto „Grill London“ namuko?

Kad įspūdį susidarytume deramesnį, su kolega čia apsilankome viso tris kartus. Aptarnavimas malonus, nekamuoja, tik palaukti kiek nusiteikite – na bet nieko čia tokio baisaus, juk ne mikrobangėje makaronus su sūriu gaminiu šildo. Išmėginu Jameson kiaulienos šonkaulius (12,50 eur), kolega susigundo šamo filė kepsniu (11 eur).

Grill London Lez (7)

© KaunoZinios.lt nuotr.

Besišnekučiuojant apie politiką, gauname išsvajotąsias porcijas. Kaip doras aštuntokas, siurbiantis akimis anatomijos pagrindus, nužiūrinėju ant lentelės nedorai prigulusią šonkauliukų armadą. O kitoje stalo pusėje įsitaisęs šamas gundo kolegą, nelyg IQOS‘iukas penkiolikmetę Gabrielę iš Žirmūnų.

Grill London Lez (1)

© KaunoZinios.lt nuotr.

Šonkaulių skonis nemaišytinas. Nepanašūs jie nei į keules, nei į kuhnes, nei į namuose pačio gaminamus. Salsva Jameson glazūra susimaišo su atskirą gyvenimą turinčia šonkauliuko minkštuma. Skonis, iš pradžių kiek neįprastas, vėliau parodo savo tikrąją jėgą, ir kiekvieną kaulelį valgai su vis didesniu entuziazmu.

Grill London Lez (5)

© KaunoZinios.lt nuotr.

Objektyviai vertinant, tai galbūt ir nėra geriausia šonkauliukų porcija, kokią esu valgęs (pavyzdžiui, man patinka parūkyti, turintys stipresnį kvapą), bet savitą braižą ir traukiantį cinkelį jie tikrai turi. Kita diskusija galbūt būtų dėl jų kainos. Visgi retkarčiais galima sušveisti tą gardžią ir  nepigią 500 gramų grandinėlę.

Grill London Lez (8)

© KaunoZinios.lt nuotr.

Šamas, neišbarstęs sulčių ir skonio, irgi yra tam tikras atradimas. Pamenu, kaip teko nusivilti prekybcentryje įsigyta šamo filė mėtose – nėra net ką lyginti.

Grill London Lez (4)

© KaunoZinios.lt nuotr.

Nemenkas, nors iš pirmo žvilgsnio, nežymus, „Grill London“ privalumas – galimybė susidėlioti karšto garnyro, daržovių garnyro ir padažo variaciją.

Grill London Lez (10)

© KaunoZinios.lt nuotr.

Šiuokart neprašaunu pasirinkdamas bulvių užkepėlę, ant žarijų keptus brokolius su kietuoju sūriu ir šiltą pievagrybių – grietinėlės padažą (nors paprastai žmonės renkasi išliaupsintą majonezo – viskio padažą, bet man jis – tik šiaip sau).

Grill London Lez (11)

© KaunoZinios.lt nuotr.

Dar naujajame LEZ‘o restorane teko išbandyti ašrią jautienos sriubą bei šaltibarščius – geri, vėlgi stiprokai saviti, nors ir ne stebuklas, taip pat vištienos išmėlius ir plėšytos kiaulienos mėsainį.

Grill London Lez (3)

© KaunoZinios.lt nuotr.

Pastarasis mažiausiai išsiskyrė iš konkurentų pasiūlos, todėl rekomenduoju rinktis grill variantus. Pavyzdžiui, kitąkart būtinai reikės ragauti salotas su ožkų sūriu, keptu ant žarijų.

Grill London Lez (6)

© KaunoZinios.lt nuotr.

Nesu didelis tinklinių restoranų fanas, bet London Grill nenusipelno papulti į shitlist‘ą prie Čilli Picos, Charlie Pizzos ir kitų nelaimėlių. Tai saugus variantas su draugais užsukti penktadienio vakarą, atšvęsti nedidelį jubiliejų, atsivesti tindermatchą ar tiesiog išbandyti, ko paprastai privengi.

Galutinis įvertinimas. Stiprus:

Verdiktas-3

Taip pat skaitykite: Kai prenumeruojame nebe leidinius, o maistą

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: