Organizatorių archyvo nuotr.

Automobilių supirkėjai Lietuvoje kiekvieną mėnesį sulaukia tūkstančių užklausų su siūlymais nupirkti nebereikalingą automobilį. Nepaisant to, kad tai yra patogi paslauga, kuria naudojasi vis didesnis ratas žmonių, kai kurie automobilių savininkai vis dar vengia kreiptis į supirkėjus ir pasiūlyti savo transporto priemonę. Nors kai kuriais atvejais toks pasirinkimas gali būti suprantamas, kartais jis kyla iš klaidingo įsivaizdavimo apie tai, kokie automobiliai yra superkami.

1. Superkami ir nevažiuojantys, gedimų turintys automobiliai

Dažnai nusprendžiama automobilio nepardavinėti, kai jis sugenda, jame atsiranda tam tikri defektai ar jis yra smarkiai pažeidžiamas eismo įvykyje. Jei remonto išlaidos yra per didelės, jis yra paliekamas nuošalyje ir tik užima vietą kieme ar garaže. Tokių transporto priemonių savininkai daro klaidingą prielaidą, kad tokie automobiliai tiesiog neras pirkėjo, todėl net nesivarginama kreiptis į supirkėją. Realybė yra priešinga: automobilių supirkėjai perka ne tik techniškai tvarkingus automobilius, bet ir tokius, kurie turi gedimų, defektų ar buvo apgadinti eismo įvykyje. Todėl supirkėjams galima drąsiai siūlyti automobilius nepriklausomai nuo jų techninės būklės.

2. Supirkėjai pasirūpina automobilio transportavimu

Kita priežastis, kuri verčia žmones atsisakyti minties parduoti automobilius (ypač nevažiuojančius ar apgadintus) yra įsitikinimas, kad jiems reikės juos pristatyti pirkėjui. Tai – suprantamas nuogąstavimas, nes tokio automobilio transportavimas yra papildomos išlaidos ir galvos skausmas. Tačiau tai yra dar vienas klaidingas įsitikinimas, nes automobilių supirkėjai atvažiuoja į jūsų nurodytą vietą ir patys pasirūpina parduodamo automobilio transportavimu. Todėl pardavėjui nereikia tuo rūpintis. Kaip, beje, nereikia rūpintis ir dokumentais, nes jų paruošimu ir tvarkymu pasirūpina pats supirkėjas. Taip pat, pavyzdžiui, jei jus domina automobilių supirkimas Kaune, jums nebūtina kreiptis tik į šio miesto supirkėjus: jie pas jus gali atvykti ir iš kitų miestų, nes beveik visi supirkėjai dirba visoje Lietuvoje.

3. Superkami visų markių ir modelių automobiliai

Taip pat dažnai vengiama parduoti ir tokius automobilius, kurių markė ar modelis yra mažiau paklausūs. Pavyzdžiui, gali būti klaidingai įsivaizduojama, kad angliškų automobilių supirkimas (su vairu dešinėje pusėje) Lietuvoje yra neįmanomas. Tačiau realybė, vėlgi, yra kitokia, nes supirkėjus domina visų markių ir modelių automobiliai, nesvarbu, kurioje šalyje jie yra pagaminti. Todėl galite vienodai sėkmingai parduoti vokiškus, japoniškus, angliškus ar kitų šalių automobilius.

Jei bent viena iš šių priežasčių iki šiol neleido jums nusiųsti užklausos automobilių supirkėjui, dabar žinosite, kad galite tai padaryti, net jei jums priklauso sunkiai parduodama ir mažai paklausi transporto priemonė.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: