„Lip Sync Batlle“ yra populiari televizijos laida, kurioje garsenybės varžosi lūpų judinimu sinchroniškai (angl. lip sync) pasirodymuose pagal fonogramą. Kiekvienos laidos metu dalyviai pasirenka norimą dainą ir atlieka jos lūpų sinchronizavimo pasirodymą, bandydami kuo geriau ir įspūdingiau atkartoti atlikėją. Pasirodymų metu dalyviai dėvi akį atkreipiančius kostiumus, naudoja profesionalių šokėjų choreografijas bei kartais pasikviečia į pasirodymą ir originalių dainų atlikėjus, kad pasirodymui suteiktų papildomo žavesio.

Laida pirmą kartą pasirodė JAV 2015 m. balandžio 2 d. kabelinėje televizijoje „Spike“, dabar žinomoje kaip „Paramount Network“. Laida sukurta remiantis Stepheno Merchant ir Johno Krasinski idėja, kurioje garsenybės varžosi lūpų sinchronizavimo pasirodymuose. Idėja buvo pristatyta kaip pasikartojantis segmentas laidoje „Late Night with Jimmy Fallon“, o vėliau „The Tonight Show Starring Jimmy Fallon“, prieš išsivystant į atskirą laidą. Originalūs šios laidos vedėjai buvo dainininkas LL Cool J ir modelis Chrissy Teigen. „Lip Sync Batlle“ laida tapo populiari ir susilaukė tarptautinio susidomėjimo. Daugelis kitų šalių adaptavo šią laidą, bet Lietuvoje mes jos dar neturime, nors mums neabejotinai tokios reikia!

Laida sujungia humorą, muziką ir pramogą, todėl tapo mėgstama tiek žiūrovų, tiek atlikėjų. Daugelis „Lip Sync Batlle“ pasirodymų liko įsiminti didžiajai daliai žiūrovų ir paliko neišdildomą įspūdį.

10. Stephen Merchant atlieka Christina Aguilera – Dirrty

Stephen Merchant, vienas iš „Lip Sync Batlle“ įkūrėjų, parodė, kaip reikia surengti gerą ir įsimintiną pasirodymą. Jo pasirodymas buvo laikomas vienu geriausiu laidos istorijoje, kuomet Merchant sinchronizavo su Christinos Aguileros daina „Dirrty“. Šis pasirodymas, iškart užkūrė publiką ir pasigirdo garsios žiūrovų ovacijos.

Savo pasirodyme Stephen Merchant parodė savo kaip aktoriaus ir komiko sugebėjimus. Šiam pasirodymui jis pasirinko atvirą aprangą, kuri buvo panaši į tą, kurią Christina Aguilera vilkėjo savo muzikiniame klipe. Platėjančios, kaubojiško stiliaus kelnės su atvira apatinių zona bei trumpi marškinėliai su Didžiosios Britanijos vėliava, pridavė savotiško efekto. Pilnai bandydamas įsijausti į Christinos Aguileros asmenybę, S. Merchant bandė atkaroti, originalaus muzikinio klipo choreografiją, tačiau nepamiršo pridėti ir savo energingų šokių judesių, kurie pasirodymui davė didesnę pramoginę ir autentiškumo vertę.

9. Zendaya atlieka Bruno Mars 24 Magic

Zendaya – gerai žinoma amerikiečių aktorė, kuri yra pelniusi netgi du JAV „Emmy“ apdovanojimus už geriausią televizijos serialo aktorės vaidmenį. 2018 m. aktorė sudalyvavo „Lip Sync Batlle“ laidoje, kurioje sinchronizavo su Bruno Mars hitu „24 Magic“. Tik prasidėjus pirmosiomis pasirodymo sekundėmis, nuostabą kėlė scenos dekoracijos. Keleivinio lėktuvo dalis, su nusileidžiančiomis per rūką orlaivio durimis, privertė visus minutėlei sustingti vietoje. Ši pasirodymo detalė buvo atkurta iš originalaus Bruno Mars muzikinio klipo. Nuo tada, kai aktorė užlipo ant scenos, ji tryško stipria charizma ir pasitikėjimu. Zendaya buvo apsirengusi originaliu Bruno Mars stiliumi, kurį sudaro auksinės grandinėlės, žiedai, kepurė ir laisvo stiliaus suderinti marškiniai su šortais. Visas dėmesys aprangos ir išvaizdos detalėms, padėjo sukurti, vieną geriausių pasirodymų. Scena buvo pripildyta akinančių spalvų ir specialiųjų efektų, kad žiūrovai galėtų labiau įsijausti į visą pasirodymą.

Vienas iš svarbiausiu aspektų šiame pasirodyme yra Zendayos bendravimas su auditorija. Ji pasirūpino, kad tiek tiesioginė publika, tiek žiūrovai už televizoriaus ekranų, galėtų pasijausti pasirodymo dalimi. Jos atsidavimas aktorystei, darbui bei šiam pasirodymui, leido jai pilnai įkūnyti dainos dvasią ir perteikti energiją žiūrovams.

8. John Krasinski atlieka *NSYNC – Bye Bye Bye

Bevielį mikrofoną užsidėjęs J. Krasinskis, pradėjo pasirodymą svyruodamas scenoje kaip lėlė ant virvutės. Tai buvo atvaizduojamas *NSYNC grupės, pirmojo albumo hito „ Bye Bye Bye“ dainos, muzikinis klipas. Vienas iš nedaugelio garsenybių, jis nusprendė ant scenos pasirodyti vienas. Daugeliu atvejų, šioje laidoje galima matyti atlikėjus su scenos dekoracijomis, šokiais ir ryškių sceniniu apšvietimu. Tačiau, dėl savo profesionalaus darbo, humoro ir charizmos, scenoje jo pilnai užteko vieno.

Svarbiausias akcentas John Krasinskio pasirodyme buvo nepriekaištinga atlikta choreografija, pagal muzikinį klipą. Jis energingai atkartojo ikoniškus šokio judesius. Būtent ši dalis labiausiai ir sužavėjo žiūrovus. Svarbu nepamiršti, ir  J. Krasinskio unikalaus humoro jausmo bei veido išraiškų pasirodyme. Stipriai perdėtas lūpų sinchronizavimas ir išraiškingos veido mimikos, viso pasirodymo metu, leido žiūrovams linksmai pasijuokti ir apturėti gerą laiką.

7. Terry Crews atlieka Vanessa Carlton – A Thousand Miles

Terry Crews pasirinko atlikti akivaizdžią dainą, pakartodamas savo klasikinį Vanessa Carlton kūrinio „A Thousand Miles“ pasirodymą iš klasikinio 2004 m. filmo „White Chicks“. Pasirodymas prasidėjo jam sėdint prie fortepijono, atspindint originalų muzikos klipą. Skambant švelniai fortepijono melodijai, žiūrovų akis patraukė rimta T. Crews veido išraiška.

Dainai įsibėgėjus buvo galima išvysti, visą šou pasirodymą. Nuo fortepijono pakilęs Terry Crew, parodė savo kaip šokėjo sugebėjimus. Kulminacijos metu, T. Crew nusivilko savo marškinėlius ir žiūrovams parodė savo įspūdingą kūną. Toks būtent komedijos darinys, kuomet energingas pasirodymas yra suderinimas su pasijuokimu iš savęs, leidžia žmonėm atsipalaiduoti ir užmegzti ryšį su publika.

6. Lupita Nyong´O atlieka Salt-N-Pepa – Whatta Man

Lupita Nyong‘O yra Kenijos ir Meksikos aktorė, žinoma dėl savo įspūdingų pasirodymų kine. Į „Lip Sync Battle“ aktorė atnešė, neabejotiną savo žavesį ir talentą. Aktorė atliko visiems gerai žinoma Salt-N-Pepa dainą „Whatta Man“. Šis pasirodymas pilnai įkūnijo dainos tematiką, kuri yra skirta stipriems, pagarbos vertiems vyrams.

Dainai įgyvendinti buvo pasirinkta ugniagesių tematika. Aktorė į sceną atnešė karščio ir rimtų šokėjų judesių. Bandant išlaikyti 90‘s stilių, pasirodymo metu, pačioje choreografijoje buvo galima įžvelgti ir „Hip Hop“ šokių stiliaus judesiu. Žinoma, akį labiausiai patraukia vyrai šokėjai, kurių šokis priminė vyrišką striptizą. Kol ugniagesiai be marškinėlių bandė užgesinti aktorės atnešta ugnį i sceną, žiūrovai dar labiau kaito nuo viso pasirodymo.

5. Eva Longoria atlieka Nicki Minaj – Anaconda

Eva Longoria, išgarsėjusi dėl vaidmenio seriale „Nusivylusios namų šeimininkės“ į „Lip Sync Batlle“ scena atnešė naują, nematytą ir dinamišką pasirodymą, atliekant Nicki Minaj dainą „Anaconda“. Pasipuošusi drąsia ir spalvinga apranga, aktorė puikiai įkūnijo provokuojančią dainos prigimtį. Scenoje buvo galima pamatyti ir išgarsėjusią Nicki Minaj choreografiją pagal šią dainą. Eva Longoria nepritrūko drąsos ir visą šokį pilnai atliko su savo šokėjomis.

Būtent šio pasirodymo šokio stilius buvo „twerk“, kuris priverčia išeiti iš savo komforto zonos. Vienu metu atliekant šokį ir lūpų sinchronizavimą, E. Longoria parodė tikrą profesionalumą.  Jos užkrečiama energija ir entuziazmas buvo apčiuopiami net ir žiūrovams už televizijos ekranų, būtent dėl šios priežasties, jos pasirodymas ir buvo išrinktas vienu geriausiu. Publika reagavo šūksniai ir plojimais, aiškiai palaikydami jos pasirodymą.

4. Jenna Dewan atlieka Ginuwine – Pony

Tai tikriausiai vienas iš įsimintiniausių pasirodymų „Lip Sync Batlle“. 2016 m. būdama 35 metų aktorė, užsidėjusi kepurę, baltą viršutinę dalį ir purškiamus pilvo raumenis, bandė suvilioti tuometinį savo vyrą šokiu. Daugeliui kilo klausimas ar ji savo pasirodymui „ Magic mike“ judesius išmoko iš savo tuometinio esamo vyro. Viso pasirodymo metu buvo neįmanoma atitraukti akių nuo šios choreografijos.

Amerikiečių aktorė ir šokėja Jenna Dewan savo pasirodymui nusprendė atlikti visiems gerai žinoma Channing Tatum šokį iš filmo „Magic Mike“ pagal Ginuwine dainą „Pony“. Kulminacija šiame pasirodyme buvo, kai J. Dewan atsivedė savo vyrą į seną, pasodino jį ant kėdės ir pradėjo šokti jam „privatų“ šokį. Daugelis buvo nustebę jos šokių sugebėjimais ir drąsa atlikti tokį šokį. Šis pasirodymas privertė išsižioti ir pačia laidos vedėją Chrissy Teigen.

3. Channing Tatum atlieka Beyonce – Run the world

Būtent šis aktoriaus Chaning Tatum pasirodymas, kuriame jis atlieka Beyonce „Run the world“ dainą, priverčia kiekvieną atsisukti vaizdo įrašą ir pažiūrėti dar kartą. Aktorius sugebėjo visiškai įsikūnyta į atlikėją. Šviesių plaukų perukas, makiažas, blizgučiais puoštas triko ir aukštakulniai, leido aktoriui pilnai atsiduoti vaidmeniui. Choreografija buvo pagrindinis šio pasirodymo akcentas. C. Tatum puikiai pavyko atlikti visus Beyonce muzikinio klipo šokio judesius.

Vienas iš labiausiai nustebinančių pasirodymo momentų buvo pačios Beyonce pasirodymas „Lip Sync Batlle“. Beveik niekam nepavyksta pasikviesti, tokio lygio garsenybių, bet C. Tatum įrodė, kad galima viską. Pati Beyonce ne tik pasirodė scenoje, bet ir prisijungė kartu prie aktoriaus sušokti paskutinius likusius šokio žingsnelius. Toks pasirodymo užbaigimas, visus paliko be žado. Buvo galima matyti ir tuometinės aktoriaus žmonos reakcija, jog ji pati buvo nustebusi ir nesitikėjo, kad iš tikrųjų scenoje pasirodys pati Beyonce.

2. Anne Hathaway atlieka Miley Cyrus – Wrecking ball

Anne Hathaway yra talentinga aktorė, žinoma dėl savo vaidmenų įvairiuose filmuose, tokiuose kaip „The Devil Wears Prada“, „The Princess Diaries“ ir „Love And Other Drugs“. Savo pasirodyme aktorė sugalvojo atlikti Miley Cyrus dainą „ Wrecking ball“. Iš aktorės pasirodymo ir originalaus muzikinio klipo buvo galima įžvelgti daug panašumų. Pradedant išvaizda, aktorės atliktas makiažas ir šukuosena buvo  beveik identiški lyginant su pačia Miley Cyrus įvaizdžių originaliame muzikiniame klipe.

Labiausiai žmones privertė nustebti, kuomet ant dainos priedainio prie aktorės prisijungė du vyrai, šokėjai, kurie buvo apsirengę, kaip statybininkai ir tik sugrojus pirmiems priedainio akordams, aktorė ir jos du šokėjai nusiplėšė kelnes nuo savęs. Šis žingsnis buvo netikėtas visiems. Kai jau atrodė, kad daugiau niekuo negali nustebinti, A. Hathaway, dainos gale šoko ant milžiniško kamuolio, kuris buvo prikabintas su grandine ir užbaigė savo pasirodymą. Ši dalis buvo pilnai atkartota iš originalaus muzikinio klipo. Su tokia pabaiga aktorė susilaukė begalės aplodismentų iš žiūrovų.

1. Tom Holland atlieka Rihanna – Umbrella

Tom Holland pasirodymas „Lip sync batlle“ surinko milijonines peržiūras „Youtube“ platformoje. Filmo „Spider-Man: No Way Home“ aktorius teigė, jog būtent dėl šio pasirodymo jis yra labiausiai atpažįstamas žmonių.

Dviejų minučių pasirodymas prasideda lėtai, kuomet T. Holland  dėvintis juodą kostiumą, bando kuo geriau atvaizduoti Gene Kelly. Viskas vyksta ramiai, aktorius žaismingai atlieka pasirodymą. Ir kai tik atrodo, jog toks pasirodymas ir bus, staiga viskas pasikeičia. Išgirstame Rihannos dainą „Umbrella“ ir T. Holland jau dėvi korsetą, vinilines kelnes ir juodą peruką. Atlikdamas sunkią choreografiją, jis tuo pačiu metu puikiai sugebėjo ir mėgdžioti vokalą. Kad dar viskas atrodytų įspūdingiau, aktorius, visa tai darė po lietaus efektais. Žinoma, pasirodymas turėjo užsibaigti su dar didesniu trenksmu. Aktorius savo pasirodymą užbaigia su priekiniu salto. Netgi, jo kolegos negalėjo patikėti pasirodymo pabaiga, Zendaya, kuri stebėjo visą pasirodymą negalėjo atlaikyti T. Holland paruošto šou, pasirodymui einant į galą ji nukritusi ant žemės nusilenkė, busimam laidos čempionui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: