Instagram archyvo nuotr.

Šiais metais kino pasaulyje pasirodžiusi dar viena australų franšizės „Pašėlęs Maksas“ („Mad Max“) dalis „Furioza: Pašėlusio Makso saga” tęsia postapokaliptinių ir distopinių istorijų giją. Režisieriaus Džordžo Milerio teigimu, ši dalis įkūnija ir asmeninę filmo aktoriaus kovą su gyvenimo sunkumais.

Nepatyrusį, jauną karo berniuką suvaidinęs australas, trylikametis,  achondroplazija, geriau žinoma kaip liliputizmas, sergantis  Quadenas Baylesas jau antrą kartą pasirodo G. Milerio kūriniuose. 2022-ųjų filmas „Trys tūkstančiai metų troškimų“ („Three Thousand Years of Longing“) tapo jo nauja pradžia negailestingo likimo šešėlyje.

Kylančio aktoriaus žinomumas, deja, prasidėjo kitaip. 2020 m. vasario mėnesį, milijonus žmonių pasiekė Yarakos Bayles vaizdo įrašas „Facebook“ socialiniame tinkle, kuriame ji nufilmavo savo verkiantį sūnų Quadeną Baylesą, kuris prašo mamos, kad ši leistų jam įsismeigti į save peilį ir mirti, nes jis nebegali pakęsti mokykloje patiriamų patyčių dėl savo išvaizdos. Apie šį video buvo kalbama ne tik Australijos žiniasklaidoje, bet ir kituose naujienų kanaluose, tokiuose kaip „The Guardian“, „BBC“ ir kituose.

Viešai dokumentavusi, ką, be operacijų ir skausmų dėl ligos, išgyvena sūnus, Y. Bayles turėjo tikslą šį klausimą iškelti viešai diskusijai. Istorija susilaukė ne tik minėto žiniasklaidos dėmesio, bet ir garsių žmonių palaikymo. Ernio ir daugelio kitų įsimintinų vaidmenų savininkas Hugh Jackmanas socialiniame tinkle „X“ vaizdo įraše išreiškė paramą Quadenui Baylesui: „Esi stipresnis nei manai“, o pasauliui perdavė žinią, kad patyčios nėra pasirinkimas. Materialinę ir psichologinę paramą pasiūlė ir amerikiečių aktorius Bradas Williamsas, sergantis to paties pobūdžio liga. Sukūręs puslapį „GoFundMe“ jis padėjo surinkti kelių šimtų tūkstančių auką, skirtą berniuko kelionei į Disneylandą ir kokybiškam gyvenimui.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by #TeamQuaden Est 2010 ✊🏿 (@yarraka_bayles)

Tendencija nepasitikėti viskuo, kas mirga socialinėje erdvėje neaplenkė ir Q. Bayleso. Žmonės ėmė kurti konspiracijos teorijas, esą visa tai gerai surežisuotas planas pasipelnyti, o tariamai aukai jau yra sukakę 18 metų. Pasklidusios paskalos jaunai kino žvaigždei ir jo šeimai tapo grėsme. Be nepagrįstų kaltinimų internete, Australijos transliuotojų korporacijai „ABC“ Y. Bayles pasakojo patyrusi ir fizinį smurtą: „Prekybos centre nesitiki, kad žmonės tiesiog ateis ir trenks tau į veidą“, „Ir tai, deja, atsitiko tris kartus“.

Nors aktorius žiniasklaidai yra užsiminęs, kad nemėgsta žiūrėti pasaulį apskriejusio, jautraus vaizdo įrašo, bet džiaugiasi, kad jo mama jį įrašė. Jo sielvartas, troškimas drastiškai užbaigti savo kančias lėmė ir tai, kad vaizdo įrašą pastebėjo ir režisierius Džordžas Mileris. Jau pirmojo debiuto kine metu berniukas sužavėjo australų režisierių savo išskirtinumu, charizma, gebėjimu ištverti chaosą filmavimo aikštelėje. D. Milerio teigimu, jis yra vienas iš nedaugelio ypatingų žmonių, sutiktų jo gyvenime ir tai jis dar kartą įrodė filmuojant „Furioza: Pašėlusio Makso saga” filmą, kurio pagrindinė mintis, kad kiekvienas turi tam tikra prasme ištverti tamsą, kad būtų pokyčių ir šviesos. „Ir aš manau, kad Quadeno istorija yra maža to versija“, – kalbėjo režisierius.

Instagram archyvo nuotr.

„Vaizdo įrašas mane labai pakeitė, bet labiausiai mane pakeitė vaidyba“, – sako aktorius. Po filmo išleidimo jis džiaugiasi pagaliau pozityviais pokyčiais: plojimais filmavimo aikštelėje, fotografų peštynėmis ir netgi vakarėliu su kitomis filmo žvaigždėmis Chrisu Hemsvortu ir Furioza Anija Tailor Džoi.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: